Vill du öka trafiken till din hemsida i WordPress? Ett av de enklaste och smartaste sätten för att få mer sidvisningar är att lyfta fram gamla inlägg. Dina gamla inlägg är ofta en guldgruva av intressant material. Ett av problemen med inläggen i WordPress är att för varje nytt inlägg du gör knuffar du också alla gamla inlägg ett steg bakåt. Alla inlägg är kanske inte i form av en nyhet som tappar sitt värde med tiden, utan många inlägg kan vara intressanta för många en lång tid framöver. Och då finns det en del sätt att lyfta fram och få nytta av de här äldra inläggen.

Dela regelbundet gamla inlägg i sociala medier.

De flesta av dina inlägg i sociala medier ses bara av en bråkdel av dina följare. Mestadels p.g.a. att det hela tiden pågår ett sånt utbud av inlägg och nyheter hela tiden. Det är svårt som användare att kunna vara överallt hela tiden. Därför kan det vara bra att lägga ut nya inlägg på olika tider. reviveolspostsTillägget Revive old Posts låter dig dela dina gamla inlägg på t.ex. Facebook, Twitter och LinkedIn med automatik. Det sprider också ut när på dygnet inläggen publiceras för att maximera hur väl du når ut mot olika användare.

Visa länkar till relaterat innehåll

Om du läsaren en artikel på en av de större bloggarna/hemsidorna så hänvisar man ofta till annat innehåll som kan vara relaterat till den artikel du precis läser. På så sätt kan nya inlägg länka vidare till gamla inlägg i samma ämne. Den här funktionen är inkluderat i tillägget Jetpack, men om du inte använder Jetpack och ändå vill använda relatedpostsfunktionen med relaterade länkar finns det andra tillägg som gör det. Related posts är ett sånt tillägg.

Lyft fram dina populäraste inlägg

20% av en webbplats sidor har 80% av trafiken. En del inlägg och sidor är helt enkelt populärare än andra. Varför inte få ännu mer trafik till de populära sidorna? wppopularpostsDu kommer att få mer nöjda besökare om du visar upp för dom vad andra tycker allra bäst om på hemsidan. Även här finns det många alternativ där WordPress Popular Posts och Popular Widget är två av dom.

Bättre 404-sidor

Alla vet kanske inte vad en 404-sida är. En 404-sida är den sidan man kommer till om länken man klickat på eller adressen man skrivit in för hand inte finns. Det kan röra sig om en länk till en sida som inte finns längre eller att man helt enkelt har stavat fel när man ska skriva in en adress. De flesta WordPress-teman har en 404-sida inbyggd i temat. Men ofta är den ganska tråkig och användaren får bara veta att man kommit till en sida som inte finns. Här har du chansen att tipsa om andra sidor och inlägg på din hemsida som kan vara värda att besöka. På så sätt kan du behålla användaren på din webbplats istället för att man går vidare till en annan. Om du ändrar lite i koden på temats 404-sida kan du visa länkar till de mest populära tilläggen på den sidan. 404Installera först tillägget WordPress Popular Posts. Efter det går du in på webbserven med ett ftp-program, leta upp filen 404.php och kopiera den till din egen dator. Öppna sen 404-filen med en textredigerare och klistra in koden nedan: <?php wpp_get_mostpopular(); ?> Vill du visa de senaste inläggen på 404-sidan lägger du in koden nedan: <?php wp_get_archives( array( ’type’ => ’postbypost’, ’limit’ => 10, ’format’ => ’custom’, ’before’ => ”, ’after’ => ’<br />’ ) ); ?> Eller om du bara vill visa inlägg helt slumpvis lägger du in koden nedan. På så sätt kommer det dyka upp en del länkar till gamla inlägg. <ul> <?php $posts = get_posts(’orderby=rand&numberposts=5’); foreach($posts as $post) { ?> <li><a href=”<?php the_permalink(); ?>” title=”<?php the_title(); ?>”><?php the_title(); ?></a> </li> <?php } ?> </ul>

Bättre sökfunktion på hemsidan

Sökfunktionen i WordPress är lite sisådär. Den kan bettersearchdu förbättra genom att installera tillägget Better Search och använda det istället. På så sätt ökar du chanserna att man hittar gamla inlägg på din hemsida.

Internlänka till gamla inlägg

Att bygga interna länkar är en viktig del i en SEO-strategi. Gör internlänkandet till en vana. Det är en bra hjälp till dina besökare om du länkar vidare till annat, äldre material när det är relevant. Många surfar runt på webben genom att klicka på länkar som tar dom vidare till nytt material. Se till att den hemsida är full av interna länkar. >> Vill du lära dig mer om WordPress är du välkommen på någon av våra kurser. Vi har kurser både för nybörjare eller för dig som funderar att öppna en webbutik med WordPress.


Vill du lära dig mer om WordPress?

Vi har kurser både på distans och i klassrum

>> WordPress Grund distanskurs  >> WordPress Fortsättning distanskurs

>> WordPress Grund klassrumskurs. >> WordPress Fortsättning klassrumskurs