I det här inlägget tänkte jag tipsa om hur du kan optimera bilder till WordPress, utan att använda Photoshop. De flesta webb­plat­ser använder sig av bil­der och i många fall är bilder t.o.m den bärande delen av layouten, så bilder är extremt viktigt på en hemsida. Men det är viktigt att bilderna inte väger för mycket eftersom det gör att nedladdningstiderna för webbplatsen blir långsammare. Så man måste alltid skapa en bra balans mellan bildkvalitet och filstorlek för vi vill ju att bilderna ska se bra ut, eller hur?

Har man Photoshop kan man göra optimera bilderna till rätt storlek och kvalitet i förväg, innan man laddar upp dom till WordPress. Men det är tänkt att du ska kunna klara dig utan Photoshop om du har WordPress. Det är därför WordPress alltid gör tre kopior av alla bilder och så kan du välja någon av de tre webbfärdiga storlekarna som WordPress har genererat. Men WordPress gör inte alltid ett optimalt jobb när bilderna konverteras för webben. Det är där som tillägget EWWW Bildoptimerare kommer in.

optimera bilder

Optimera bilder med Image Optimizer

Med EWWW Bildoptimerare kan du optimera bilder du laddar till WordPress, så att filstorlekarna blir mindre utan att bildkvaliteten försämras. Resultatet för dig blir att din webbplats laddar ner snabbare och dina besökare blir gladare. Gör du backup på din hemsida kommer den också att bli klar tidigare. EWWW Bildoptimerare gör ett riktigt bra jobb med både jpg- och png-filer och tittar du på tilläggets egen sida i WordPress bibliotek så ser du att det laddats ner flera tusen ggr och att de användare som satt betyg är väldigt nöjda. När jag skriver det här är medelbetyget 4,7 av 5. Så med EWWW Bildoptimerare är du inte tvungen att använda Photoshop för att optimera bilder, men kan ändå få bilder i hög bildkvalitet och mindre filstorlekar. Du kan också optimera bilder du redan laddat upp i efterhand med EWWW Bildoptimerare.

> Jag vill läsa mer om tillägget

optimera bilder


Vill du lära dig mer om WordPress?

Vi har kurser både på distans och i klassrum

>> WordPress Grund distanskurs  >> WordPress Fortsättning distanskurs

>> WordPress Grund klassrumskurs. >> WordPress Fortsättning klassrumskurs